У замороженому філе курячої грудки волинського підприємства виявили сальмонелу.

Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

До Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області надійшло повідомлення через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (Rapid Alert System for Food and Feed – RASFF):

від 04 лютого 2022 року № 2022.0705 стосовно виявлення Salmonella C1 та Salmonella Enteritidis (наявність /25г) у замороженому філе курячої грудки, що експортувалось з України (виробник: ТзОВ «Птахокомплекс Губин», вул. Сокальська, 30, м. Нововолинськ, Волинська обл., 45400; експортер: ТзОВ «Птахокомплекс Губин», вул. Ковельська 2, м. Луцьк, 43016) до Нідерландів (імпортер: Ferdinand Zandbergen B.V.).

Підприємство ТзОВ «Птахокомплекс Губин» розпочало процедуру відкликання партій продукції, вказаних у повідомленні RASFF.

Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області проводить розслідування цього випадку.

У разі виявлення цієї продукції, просять вжити заходи щодо вилучення її з обігу згідно із Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та інформувати Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області: вул. Поліська Січ 10, м.Луцьк, Волинська область, 43010, тел.: +380 332 72-93-81