За вчорашню добу до поліції звернулись декілька громадян, які стали жертвами шахрайських схем. 

Про це повідомляє пресслужба поліції Волині.

У неділю, 6 лютого, невідома особа під приводом продажу криптовалюти через соціальну мережу заволоділа грошовими коштами жителя с. Вербка у сумі 3 390 гривень, які він перерахував на банківський рахунок.

Також надійшло звернення лучанки про те, що аферисти, під приводом купівлі верхнього одягу через інтернет-сайт, шахрайським методом заволоділи грошима у сумі 47 127 гривень, надіславши фішингове посилання, за яким отримали доступ до її банківської карти.

Про ще одну подію повідомив житель села Башова. Невідомий йому чоловік, представившись продавцем інтернет-магазину, шляхом зловживання довірою, заволодів коштами в сумі понад 163 тисячі гривень, які громадянин перерахував на банківську картку та інтернет-гаманець.

Звернення про подібні випадки у поліцію надходять чи не щодня.

Перш за все, працівники поліції рекомендують не надсилати грошові кошти невідомим особам в мережі Інтернет, а також не переходити за невідомими посиланнями, які можуть прокласти шлях шахраю до ваших банківських карток, або ж інших особистих даних.

Водночас, застерігають не піддаватись психологічному тиску під час дзвінків невідомих осіб під приводом «Ваш родич у біді», ретельно перевіряючи інформацію всіма можливими способами.

Якщо ж ви стали жертвою шахрайської схеми, невідкладно звертайтеся у поліцію.