Завдяки посиленню аналітичного напрямку в оперативній діяльності управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил посадові особи Волинської митниці викрили схему протиправного імпорту автомобілів на суму понад 800 тисяч гривень. Організатор оборудки – волинське ТзОВ для мінімізації митних платежів використало прикордонне розташування Волині.

Про це інформує Волинська митниця.

Парочка вживаних раніше в Єстонії вантажних автомобілів «NІSSAN» лафетом мандрувала через кордони України. Кілька разів вони ввозились-вивозились через митні пости «Ягодин» на польському та «Доманове» на білоруському напрямках. Однак, якщо наприкінці січня у «Ягодині» вартість одного такого транспортного засобу значилась як 12 450 Євро, то на початку лютого документи, подані в «Доманове», містили відомості про 4 800 Євро.

Тобто, під час тижневого турне вантажівки суттєво «схудли» у своїй вартості. Кожен – на 7650 Євро. Про те, що автомобілі ідентичні, свідчили їхні VIN-коди та дані підприємства-відправника.

Оборудку викрили і тепер керівник волинського ТзОВ нестиме відповідальність за правопорушення, передбачене ч. 1 статті 483 Митного кодексу України. Санкція інкримінованої статті передбачає накладення штрафу у вигляді 100% вартості товару та його конфіскацію.

За курсом НБУ на дату вчинення правопорушення вартість двох, вилучених до остаточного рішення суду, автомобілів« NІSSAN», 2018 року виготовлення, складала 800 333 гривень.