На Волині прооперували 66-річну жінку, у якої вроджений деформувальний артроз кульшових суглобів, який призводить до руйнування суглоба та інвалідності.

Про це повідомляють на сторінці Ковельського МТМО.

До травматологічного відділення звернулася пацієнтка 66 років з двостороннім вродженим деформуючим артрозом кульшових суглобів. Це повільно прогресуюче захворювання, яке призводить до руйнування суглоба та інвалідності.

Жінка в дитинстві була прооперована з приводу двостороннього вродженого диспластичного коксартроза з двох сторін, що звичайно привело до зміни анатомії в даних ділянках та різкого обмеження рухів в обох суглобах.

Щоб відновити втрачені функції суглобів та повернути жінці можливість вільно рухатися, команда професіоналів прийняла виклик. Бригада лікарів на чолі з Богданом Байчуком провела одномоментне ендопротезування кульшових суглобів безцементною системою.

Крім того, з однієї сторони було проведено пластику западини без додаткових розрізів.

‍ Уже наступного дня після операції хвора ходила на нових суглобах без болю та обмеження рухів. На десятий день жінку виписали з лікарні та вона самостійно пішла додому.