Підприємцеві Юрію Геруну, який має торгові точки на автостанції, надали дозвіл на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки на автостанції №1, площею 0,0472 га.

Рішення про надання дозволу прийняли під час сесії Луцької міської ради 23 лютого, пише ІА ВолиньPost.

Зауважимо, що аналогічне питання розглядали і під час сесії 27 січня, але тоді вирішили не надавати дозвіл на викуп ділянки.

Нині ж під час сесії виступила заступник голови правління ПрАТ «ВОПАС» Наталія Гітун. Остання зауважила, що ділянка розташована в межах цілісного майнового комплексу №1 і щодо неї вже декілька років тривають судові баталії між ПрАТ «ВОПАС» та підприємцем, тож він хоче використати дозвіл на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки як аргумент у судовому засіданні. За словами Гітун, не варто надавати цей дозвіл. Більше того, вона просила зняти питання з порядку денного.

Наразі торгові точки підприємця на автостанції – це пивний бар і магазин «Черемош», який торгує спиртними напоями. Дотепер він здійснював їх на землі, яку мав в оренді.

Ця земельна ділянка має П-подібну форму. Посередині розташований наш підземний туалет. Яким чином він у випадку викупу має обслуговуватися? Ми влітку його відремонтували і хотіли облаштувати тут не лише туалет, але й укриття, оскільки зараз є така потреба. На цій ділянці – і наші комунікації. Не руйнуйте об’єкт інфраструктури, – звернулася до депутатів Наталія Гітун.

На захист Юрія Геруна виступив його адвокат Віктор Кучма. Він зауважив, що підземний туалет на території автостанції побудований ще у 60-х роках минулого століття, але він не використовується і не, за словами Кучми, не входить у територію кадастровим номером, яка надана в оренду Геруну.

Право на викуп земельної ділянки Юрій Герун як підприємець і як орендар має. Але наразі йдеться про проміжний етап – дозвіл на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки, – сказав адвокат.

Зрештою, за те, аби таки надати дозвіл Геруну на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки, що фактично означає дозвіл на викуп, проголосували 33 депутати.