У середу, 23 лютого, в лабораторії відділення загальної практики – сімейної медицини №1 Медичного об’єднання Луцької громади (колишня поліклініка №1), що на проспекті Волі, 66-а, утворилася чимала черга, щоб здати аналізи.

Фото напливу людей надіслали Громадському Інтерактивному Телебаченню відвідувачі.

Люди скаржаться, що в період пандемії доводиться вистояти чималу чергу, контактуючи з іншими хворими. Лабораторія приймає аналізи лише три дні на тиждень: у понеділок, середу і п’ятницю.

«Це тільки сьогодні така черга, – пояснює в коментарі ГІТу завідувачка відділення Людмила Пількевич. – Пацієнти прийшли до сімейних лікарів після вихідних, отримали направлення, і  саме сьогодні їх дуже багато. Раніше люди менше йшли у відділення, побоюючись заразитися, а зараз хвиля епідемії пішла на спад, тож спостерігаємо більший наплив».

Людмила Пількевич запевнила, що всі, хто прийшов, аналізи здали. Для забору крові виділили додатковий кабінет і двох медсестер.

Завідувачка відділення додала, що в разі термінової необхідності забір крові беруть сімейні лікарі під час прийому. Тож проблем із здачею аналізів у них не виникає.