У рамках матеріально-технічної допомоги Збройним силам України урядом Республіки Польща затвержено передачу 100 мінометів та боєприпасів до них, 8 комплектів безпілотників, 1770 кумулятивних боєприпасів, понад 30 тисяч боєприпасів до гармат, 42 тисячі кевларових шоломів та ін.

Про це повідомляє у телеграм-каналі співзасновник аналітичного центру “Український інститут майбутнього” Юрій Романенко.

«Ось що дає Польща. Це тільки початок. Російській еліті саме час подумати, як організувати безумцю долю Павла Першого», – прокоментував Романенко.

Нижче наводимо повний перелік.

У рамках матеріально-технічної допомоги ЗСУ урядом Республіки Польща затвержено передачу: 60 мм мінометів (100 шт.) та боєприпасів до них (1500 шт.), БПЛА (8 комплектів).

Планується передача боєприпасів V категорії та кевларових шоломів V категорії:

152 мм кумулятивні боєприпаси – 1770 шт.;

23 мм боєприпаси до автоматичних гармат – 25 336 шт.;

23 мм підкаліберні боєприпаси до автоматичних гармат – 5 000 шт. (можливо додатково 66 тис. шт.);

Кевларові бойові шоломи – 42 тис. шт.

Висловлено готовність передачі ПТРК «Javelin» після погодження з США про додаткову закупівлю на заміну цих ПТРК, які можуть бути передані нам (в ЗС КП незначна кількість цих ПТРК).

Готові передати 5,56x45 мм автоматів «Grot» - 10 тис. шт.

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак уже заявив про прибуття в Україну колони польських вантажівок з боєприпасами для української армії.

"Колона з боєприпасами, які ми передаємо Україні, вже дійшла до наших сусідів. Ми підтримуємо українців, ми солідарні та рішуче виступаємо проти російської агресії", - написав Блащак у Twitter.