Віцечемпіон світу з ММА серед молоді волинянин Іван Пасич одразу після повернення зі змагань в Абу-Дабі, де здобув «срібло», відновив тренування.

Боєць розповів про шлях до фіналу світової першості, повідомляє Суспільне.

В рамках чемпіонату 18-річний Іван Пасич провів чотири сутички. У трьох із них спортсмен переміг. Каже: найважчим був перший бій.

«Переліт був важким, акліматизація, були переживання. Одразу після приїзду перший був бій із спортсменом з Бахрейну. Я виграв його технічним нокаутом», – розповідає віцечемпіон.

Додає: налаштуватися на перемогу допомогли тренери.

У другому поєдинку, з французьким бійцем, волинянин переміг за рішенням суддів. У третьому – здобув перемогу завдяки больовому прийому, який застосував на спортсмені з Бахрейну. У четвертому, фінальному поєдинку, Іван Пасич зустрівся з росіянином.

«Йому поступився за рішенням суддів. Не вистачило боротьби», – каже віцечемпіон.

З Абу-Дабі він привіз срібну нагороду у ваговій категорії 61.2 кілограма.

Своїми результатами в чемпіонаті Іван Пасич задоволений. Каже: спортом займається з першого класу. Шість років тому, коли переїхав з Любешівського району у Луцьк, захопився ММА.

«До цього займався дзюдо. Спорт в моїй родині люблять всі. Батько тенісом займався, дід – футболом», – розповідає боєць.

Крім тренерів на змаганнях Івана підтримував його колега Вадим Ковальський, який мав два поєдинки, у першому переміг достроково, в другому поступився супернику та вибув зі змагань.

Окрім змагань, Іван Пасич другий рік тренує дітей. Серед його підопічних – спортсмени від 8 до 14 років.