Цінні папери, які були власністю Володимир-Волинського цукрового заводу, оцінювали в шість мільйонів гривень, а продали їх за майже 37 тисяч гривень.

Аукціон з продажу відбувся 4-го лютого, пишуть у Волинських новинах.

У 2011-му році було порушено справу про банкрутство Володимир-Волинського цукрового заводу. У 2021 році строк ліквідаційної процедури продовжили до травня 2022 року.

ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод» було зареєстроване учасником сільськогосподарського приватного акціонерного товариства «Машинно-технологічна станція «Володимирагро» (СГ ПрАТ МТС «Володимирагро») (44761, Волинська область, Володимир-Волинський район, с. Бегета, код ЄДРПОУ:30072488).

На аукціон виставили пакет простих бездокументарних, іменних акцій, у кількості 24 533 800 штук. Номінальна вартість однієї акції, відповідно до звіту ліквідатора Володимира Темчишина становила 0,25 гривні, загальна номінальна вартість – 6 133 450 гривень. Частка Володимир-Волинського цукрового заводу у статутному капіталі СГ ПрАТ МТС «Володимирагро» складала 89,5%.

Лот на продаж виставлявся декілька разів, проте покупців не було. 24 січня був оголошений повторний «голандський» аукціон зі зниженням стартової ціни. Оскільки на першому аукціоні 6 мільйонів ніхто не заплатив, система знизила удвічі стартову ціну: вона була визначена розмірі 3 680 070 гривень. Та й три мільйони ніхто не був готовий заплатити.

Єдиним учасником торгів став Михайловський Сергій Володимирович, який запропонував ціну у сто разів меншу, аніж стартова – 36 800,7 гривні. Саме його й визначила переможцем система.

Зауважимо, у судових матеріалах справи йдеться, що з 2012 до 2019 року арбітражним керуючим у справі був той таки Михайловський Сергій Володимирович.


Наразі очікується опублікування протоколу торгів. Якщо покупець погодиться, а продавець не відмовить учаснику торгів, тоді сторони укладуть угоду про купівлю акцій.