Життя без проблем – сіре і буденне. Проте, настає мить, коли нам здається, що халепа, у яку ми втрапили, це – найстрашніше, що траплялося в нашому житті і гірше бути вже не може. Зазвичай це неправда, а такими панічними настроями ми лише погіршуємо стан справ, у тому числі свій емоційний стан. Загалом же, теорія про те, що події у нашому житті, впливають на наші емоції та поведінку – хибна, стверджують психологи. «Сенс має те, як ми думаємо про ці речі і як на них реагуємо», – розповідає психологиня, гештальт-консультатка Наталка Климась. Доречі, таке твердження лежить в основі рефреймінгу.

Рефреймінг – одна з найвідоміших методик НЛП. Її використовують як в бізнесі, так і в особистому житті. Слово походить від англійського «frame» – рамка. Буквально термін означає «змінення рамки». Тобто треба взяти ту ж ситуацію картинку, і вставити її у нову рамку. Тоді і сприйматиметься ця ситуація по-новому. ред.

Практикування такого методу, кажуть фахівці, позитивно впливає на емоційне здоров'я людини і знижує ризик психологічних розладів.

Почуття є продуктами думок, які виникають після того, як якась ситуація привертає нашу увагу. І тому людина повинна проаналізувати, що вона відчуває – гнів, страх, занепокоєння, невпевненість і які думки викликають ці почуття. А вже після того, як ви проаналізували та усвідомили свої емоції, можете ї скорегувати і тим самим вплинути на проблему – реальну чи уявну, – стверджує Наталка Климась

Іншими словами – щоб по-іншому сприймати ситуацію, її потрібно переосмислити. Як розібратися із проблемами та емоціями, Ви дізнаєтеся переглянувши відео.