За останні два дні в Луцьку почав відновлюватися рух автобусів на приміських маршрутах.

Про це в етері телеканалу ГІТ у  спецпроєкті «Разом до перемоги! Волинь. Війна» розповів 9 березня начальник Луцької АС №1 Ігор Модла.

Зараз автостанція потрохи відновлює повноцінну роботу, каже керівник. Хоча з перших днів війни роботу не припиняли.

«Ми здійснювали ті перевезення, які були можливі. Які до нас автобуси прибували, ті ми обслуговували. Пасажири, які прибували на автостанцію для подальших поїздок, приймалися автостанцією і за можливості відправлялися в тому чи іншому напрямку», – розповідає Модла.

Він додає, що зараз рух автобусів поволі відновлюється.

«Особливо у Рівненському напрямку, в напрямках Львова, Любешова (хоча там незначна кількість автобусів, але я думаю, що до кінця тижня там рух більш-менш відновиться). На Тернопіль трошки менше відправок. У сторону Києва немає, тому що там йдуть зараз бойові дії».

Буквально останніх два дні почало відновлюватися сполучення на приміських маршрутах. До того днів 10 відправок не було, за винятком одиничних випадків.

Щодо цін на квитки.

«Цінова політика поки що залишається на рівні довоєнному. Але, враховуючи те, що ціна на пальне – ми всі бачимо зараз, яка на заправках, то поволі відбувається коригування. Але воно незначне. Тарифи на перевезення зараз не регулюються державою, а перевізники здійснюють ціноутворення самі. Але наголошую, що наразі перевізники намагаються здійснювати за цінами довоєнними», – розповідає начальник АС №1.

Щодо роботи автостанції.

«Наші всі служби працюють у звиклому режимі. Деякі були зміни оперативні. Але роботу ми не припиняли. Приймаємо пасажирів і обслуговуємо. Багато зараз переселенців проїжджає через автостанцію «Луцьк». Хтось до Луцька їде, хтось їде далі, за кордон. Тобто роботи вистачає».

На сьогодні автостанції у районних центрах поки що не відновили роботу, але якщо в цих напрямках підуть автобуси, то там автостанції теж запрацюють, розповідає Модла.

За інформацією великих перевізників, частково водіїв мобілізували, і вони пішли до лав Збройних Сил.

«Водії не підпорядковані керівництву автобусних станцій. Вони у штаті перевізників», – нагадує начальник АС-1.

Ігор Модла згадує, що було у перші дні війни:

«На автостанції на початку війни ажіотажу взагалі не було, тому що був страх певний. Перевізники, ті, що їхали в сторону державного кордону з Білоруссю (це Ратнівський район колишній, Любешівський) у звя’ку із загрозою вторгнення перестали здійснювати перевезення. А зараз відновлюється. Тому що є потреба все-таки перевозити людей. Але все одно пасажирів небагато. Їх менше, ніж у час довоєнний».

Щодоби з АС №1 міста Луцька вирушає по 6-7 рейсових автобусів на Польщу.

«Вони завантажені, тому що багато громадян, які зараз із місць, де відбуваються бойові дії, переміщаються в більш спокійні області і за кордон».

Дивіться повний випуск спецпроєкту «Разом до перемоги! Волинь. Війна» від 9 березня на ютуб-каналі ГІТу: