Озброєні протитанковими ракетними комплексами (ПТРК) вітчизняного виробництва, які Україна до війни мала продати за кордон, захисники Києва знищили у середу, 9 березня, шість танків та одну БМП російських окупантів.

Про це повідомляє Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний.

«Під час підготовки ми опановували нові форми і способи застосування підрозділів, а саме асиметричні дії. Наразі Збройні Сили України в реальних бойових умовах відпрацьовують те, чому навчалися, залучаючи сили тероборони та спеціального призначення», – розповів Залужний.

Так, у середу, 9 березня, придані одній з бригад Сухопутних військ підрозділи ПТРК зі складу бригади Сил територіальної оборони міста Києва та однієї з бригад спеціального призначення в бою за столицю знищили шість танків та одну БМП окупантів.

Підрозділи були озброєні ПТРК «Стугна» та «Корсар», які до Збройних Сил України передало конструкторське бюро «Луч».

Нагадаємо, державне підприємство «Київське конструкторське бюро «Луч» ще 27 лютого, на 4-й день війни, передало українським захисникам всю продукцію, підготовлену на експорт.

Десятки комплексів «Скіф» та «Корсар», які мали бути поставлені інозамовникам, тепер успішно використовуються захисниками України.

Довідково:

ПТРК «Скіф» може працювати по цілях до 5 км, «Корсар» – до 2,5 км.

Арабська мова інтерфейсу свідчить про те, що ці комплекси мали надійти іноземним замовникам. Проте нашим захисникам навіть не довелося перемикати мову, хоча така функція у наведенні є.

Наші хлопці можуть стріляти й арабською мовою. А москалі завтра будуть розказувати, що на нашому боці воюють араби.

Хай розказують. Хто їм ще вірить?!