Від початку бойових дій тридцять одна батальйонно-тактична група російських окупантів, що діяла на території України, втратила боєздатність.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

За результатами бойових дій більшість підрозділів збройних сил російської федерації, що мали безпосередній вогневий контакт з підрозділами Збройних Сил України деморалізовано, морально-психологічний стан особового складу продовжує знижуватися, фіксуються випадки здачі в полон окремими групами. Протягом останніх трьох діб спостерігається рух малих груп дезертирів противника у напрямку державного кордону.

Ворог відчуває велику проблему з комплектування резерву.

Збройні Сили України у злагодженій взаємодії з іншими складовими сектору безпеки і оборони держави та силами національного спротиву стримують масований наступ окупаційних військ.

Нагадаємо, 24 лютого на територію України увірвалися понад 60 батальйонних тактичних груп російських військ.

Їхня чисельність щодня зростала.

Нині російсько-фашистська орда, яка зайшла в Україну, перебуває у надзвичайно складній ситуації.

Про це заявив колишній міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в етері телеканалу «Настоящее время».

«Близько 200 тисяч осіб становить угруповання окупаційних військ, – каже Аваков (на відео з 1:00 хв.) – За деякими даними, вона зазнала таких втрат: від 12 до 14 тисяч людей, поранено 35 тисяч людей і близько 3 тисяч потрапили в полон. Це приблизно четверта частина всього угруповання, яке зайшло на територію України. І це не припиняється. всім стало зрозуміло: танковими колонами цю війну не виграти. Із танку має вийти чоловічок, щоб поїсти, попісяти під кущиком чи ще щось таке. І в цей час цей кущик його вбиває. Територія (України – ред.) перетворилася для них у пекельну землю, де населення їм зовсім не раде. І для російської армії це стратегічна поразка. Саме тому, не маючи стратегічних резервів прямо зараз, маючи дикі проблеми з комунікацією і таку недружню з боку Українського народу, м'яко кажучи, зустріч, російська навала захлинається».