Міліціонери  Білорусі тікають за кордон, армійські солдати і офіцери не хочуть воювати, командирами їм призначають російських офіцерів.

Про це повідомляє Центр стратегічних комінукацій та інформаційної безпеки.

В окремих частинах армії Білорусі, дислокованих у районі м.Брест, відбуваються бунти – військовослужбовці, в тому числі офіцери, висловлюють своє небажання брати участь у війні проти України. Також почастішали випадки виїзду офіцерів МВС із країни разом із сім’ями.

Щоб стабілізувати ситуацію з Росії почали прибувати офіцери нижчої та керівної ланки, які призначаються на посади в ЗС Білорусі.

На загальний психологічний стан населення Білорусі негативно вплинув і оголошений 24 лютого 2022 року указ Лукашенка щодо призову військовослужбовців запасу. Цивільне населення не вірить офіційній державній пропаганді, яка намагається дезавуювати істинну мету цього указу – розказує про його плановість та що поява цього рішення не пов’язана з нападом Росії на Україну і можливим втягнення у війну Білорусі.

Серед білорусів, які підпадають під дію зазначеного указу, ширяться настрої про тимчасовий виїзд з Білорусі, поки не припиниться війна Росії проти України.

Приєднуйтесь до телеграм-каналу ГІТу