Співробітниця «Першого каналу» росії Марина Овсяннікова вийшла у прямому етері новин позаду ведучої з плакатом, наякому великими літерами було написано: «NO WAR. Зупиніть війну. Не вірте пропаганді. Тут вам брешуть».

Першою про цей сміливий вчинок повідомила російська медійна персона Ксенія Собчак.

У телеграм-каналі «Обережно новини» Собчак опублікувала відео, яке їй надіслали читачі.

Як з'ясувалося, перед акцією Марина Овсяннікова записала відео, в якому встигла попросити пробачення в українців і заявити, що потрібно негайно зупинити «братовбивчу» війну.

Вона працює на цьому каналі у міжнародному відділі, і займалася тим, що розповсюджувала брехливу інформацію. Тепер їй стало дуже соромно. За попередніми даними, на каналі також працює її чоловік.

«На жаль, останніми роками я працювала на «Першому каналі», займаючись кремлівською пропагандою. І мені зараз дуже соромно. Те, що зараз відбувається в Україні, це злочин, а Росія – країна-агресор», – сказала Овсяннікова.

Після зриву етеру, де вона закликала зупинити війну, її затримали та відправили до відділку поліції, ймовірно, у Москві.

Як інформує «Українська правда», після цієї антивоєнної акції на території росії стрімко збільшилася кількість гугл-запитів «Ні війні» та «зупиніть війну», а це означає, що працівниця каналу домоглася свого – звернула увагу громадськості на проблему російського наступу на Україну.

Пропагандистські ресурси ТАСС та «РИА Новости» вже написали, що «Перший канал проводить перевірку у зв'язку з інцидентом із сторонньою у кадрі під час прямого етеру».

Адвокат Данило Берман заявив, що на Марину Овсяннікову можуть завести кримінальну справу.

Такий висновок він зробив на основі даних, що йому надходять. За якою саме статтею, зараз вирішують.

«Ймовірно, вранці Овсяннікову заарештують за звинуваченням у скоєнні адміністративного правопорушення на 15 діб і вона буде поміщена до спецприймача, а вже при звільненні знову буде затримана, після чого їй висунуть звинувачення у скоєнні злочину», – розповів адвокат.

У нічному зверненні 15 березня президент України Володимир Зеленський подякував Овсянніковій за її вчинок і її позицію.

«Я вдячний тим росіянам, які не припиняють спроб донести правду. Тим, хто бореться з дезінформацією та розповідає правду, реальні факти своїм друзям, своїм близьким та рідним. І особисто тій дівчині, яка увійшла до студії Першого каналу із плакатом проти війни.Тим, хто не боїться протестувати. Поки ваша країна не закрилася остаточно від усього світу, перетворившись на дуже велику Північну Корею, ви повинні боротися. Ви маєте не втратити і свого шансу», – сказав Зеленський.