Які завдання «IT Army of Ukraine – 2022», як вступити до лав, про методи її роботи, та як боротися з російськими пропагандистами в інтернет-мережі розповів в ефірі ГІТ у спецпроєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» український кібервоїн Михайло Верпучинський

 «Цей кіберрух був анонсований і була створена Міністерством цифрової трансформації України була створена так звана «Кіберармія». Є Telegram-канал, називається «IT Army of Ukraine – 2022». Там, власне, публікуються інструкції і засоби, якими необхідно проводити атаки, але для пересічних громадян, які не є фахівцями у ІТ-технологіях, є більш прості методи та інструменти боротьби» — повідомив український кібервоїн.

Михайло Верпучинський також вважає, що ці кібератаки загалом не є чимось протизаконним, це не є якоюсь хакерською діяльністю. Це є відповіддю на ті дії, що робить росія в середині своєї країни, і також у нашій країні. Росіяни обмежують доступ до інформації, щоб люди отримували лише пропаганду, а не факти, та не дізнавались про реальну ситуацію. Завдання «Кіберармії України» сформувати правильне розуміння війни: що вони руйнують нашу країну, а також вбивають в нашій країні своїх співгромадян.