Сотні українських та польських активістів у суботу вранці почали блокаду руху російських та білоруських вантажівок через пункт пропуску Кукурикі-Козловичі на польсько-білоруському кордоні.

Про це повідомила у Facebook українська медіаекспертка Ірина Земляна, яка перебуває на місці протесту на кордоні.

Як йшлося в попередніх ефірах ГІТ, наші активісти разом з польськими три дні блокували російсько-білоруські вантажівки, які нібито йшли з Європи у Білорусь, а насправді — в росію.

Рішення Євросоюзу чи уряду Польщі про заборону руху вантажівок не було і учасників акції відтіснила поліція. Українські, польські та білоруські активісти відновили блокування і їх вже значно більше, ніж минулого тижня. 

За словами Ірини Земляної, польська поліція не перешкоджає проведенню протесту.

«Ми тут будемо дуже довго стояти, тому водіям буде дуже несолодко», – заявила Земляна.

Українська активістка наголосила, що потрібно змусити польську сторону закрити кордон, оскільки не може бути нормального проїзду російських вантажівок через кордон, поки триває війна в Україні. 

Цю акцію підтримав прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. 

“І ще раз звертаюся до Європейської комісії якнайшвидше активізувати свої повноваження. Польща пропонує якнайшвидше додати до цього пакету санкцій торгівельну блокаду як для морських портів, так і заборону на сухопутну торгівлю”, – сказав він. 

Детальніше про акцію в ефірі ГІТ: