Російські окупанти продовжують терор місцевого населення та мародерство на тимчасово захоплених територіях. До російської федерації ворог вивозить побутову, автомобільну техніку, продукти харчування та інші матеріальні засоби.

Про це йдеться в оперативному зведенні Генерального штабу Збройних Сил України станом на 6:00 понеділка, 21 березня.

Відзначаються непоодинокі випадки розміщення російськими окупантами особового складу, озброєння та техніки на об’єктах цивільної інфраструктури.

Окупанти продовжують здійснювати заходи примусової мобілізації на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Так, за наявною інформацією, бюджетні організації Станично-Луганської селищної громади оповіщені про необхідність прибуття 1 квітня 2022 року працівників чоловічої статі віком від 18 до 60 років у місцевий відділ поліції для реєстрації. Причин такої “реєстрації” не пояснюють, хоча це пов’язано з черговою хвилею мобілізації до 2-го армійського корпусу для відправки у райони ведення бойових дій.

Збройні Сили України у взаємодії з іншими складовими сил оборони дають гідну відсіч загарбнику на всіх напрямках. Також продовжується знищення колон забезпечення противника.

Раніше Служба безпеки України оприлюднила записи перехоплених розмов рашистських солдатів зі своїми рідними. З них дізнаємося про кричущі випадки мародерства.

«Мы все привязаны к 40-му отряду. Они такие, что мародерствуют, грабят, телефоны отбирают у граждан. Здесь мы тихо-мирно сидим. Им воровать нечего, и они хотят дальше ехать», – розповідає російський окупант своїй матері.

Виходить, що рашистська армія мотивується можливістю грабежів, а офіцери не мають реальної влади і змушені підпорядковуватися «не русским ватажкам и солдатам», які переважають у першій роті.

Відтак командири масово ініціюють збір підписів своїх підлеглих із відмовою рухатися далі. При цьому їх не лякає навіть страх бути звільненими.

«Рашистам не вдався бліцкриг, тож вони перейшли до терору мирного населення. Професійні військові втрачають владу і її підхоплюють «бєспрєдєльщики». Але вони заплатять за все. Ми обов’язково переможемо! Слава Україні!» – упевнені в СБУ.

Записи перехоплених розмов окупантів зі своїми рідними регулярно публікує в ютубі радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко. «Слідство-інфо» зібрало всі записи, що стосуються мародерства, в одне відео.