«Я переконаний, що Волинь – це той край, котрий неодноразово показав готовність захищати Україну, на півночі Волині зародилась армія УПА. Дуже не рекомендував би нашим північним сусідам завітати туди інакше, як в гості», – сказав в ефірі ГІТ у проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» народний депутат України, ексголова Українського інституту національної пам'яті Володимир В՚ятрович

У своєму дописі на Фейсбуці він іронічно написав: «Мої друзі волиняки знають безліч способів, як готувати деруни з бульби». 

«Ця війна, ці 25 днів, на жаль показали, що наш північний сусід – дуже ненадійний сусід… Білорусія стала місцем, з якого заходили білоруські війська. Саме з цієї території підсунулися найближче до Києва. Те, що з території Білорусі валять по містах і селах, мирних об´єктах російські ракети. Це вже говорить про співучасть в абсолютно злочинній війні», – підсумував народний депутат.

«При вторгненні Білорусі в Україну, Україна мала би діяти трошки більш активно і агресивно. Тобто, не просто відбити напад білоруських військ, а піти далі – піти на територію Білорусі… Я знаю, що є дуже багато білоруських волонтерів у лавах ЗСУ. Я думаю, що було б доброю нагодою показати іншим білорусам, що Олександр Лукашенко – це самопроголошений президент, який не має права керувати цією державою… Рівень підтримки цієї війни є просто мізерний серед білоруського населення», – резюмував Володимир В՚ятрович про розвиток воєнних подій та шанси Лукашенка на успіх і підтримку населення.