Депутатка Волинської обласної ради, голова фракції Європейська солідарність в обласній раді Юлія Вусенко дала інтерв'ю в ефірі ГІТ у проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!».

22 березня Юлія Вусенко мала виступ в Раді Європи на підтримку України. Вона разом з делегацією знаходиться у Страсбурзі, бо сесія триватиме аж до 25 березня, тому продовжується робота, делегація має велику кількість завдань. 

Вчора вперше звучав Гімн України у Європарламенті і це було зворушливо. 

«Вчорашній день був унікальний, тому що Рада Європи завжди розпочинає свою роботу ПАРЄ чи Конгресу місцевих регіональних влад Європи символічно з Гімну Європи… Єдине виключення, яке зробили, це було виключення для України, тому що вчора основним було питання України», — сказала депутатка в ефірі ГІТ.

Українська делегація працювала в комітетах поточних справ, моніторинговому комітеті. З представниками делегацій були проведені особисті зустрічі. Зокрема, йшла мова про одноголосне підписання декларації під назвою: «Війна України з Російською федерацією». У ній йшлося, що Росія не входитиме до Ради Європи до повного відтворення територіальної цілісності України, включно з Кримом.

Зазначимо, що 15 березня Парламентська асамблея ради Європи (ПАРЄ) рекомендувала виключити Росію зі складу органу. Рішення підтримали депутати зі 46 країн Європи.