Національна поліція Донеччини повідомила на своїй фейсбук-сторінці вранці 27 березня, що впродовж минулої доби обстрілів з боку військ Росії зазнали 6 населених пунктів області, є загиблі та поранені цивільні жителі.

Правоохоронці додали, що внаслідок ударів пошкоджені щонайменше 35 цивільних об’єктів, серед яких – житлові будинки, зерносховище.

«Упродовж минулої доби найгарячішими точками Донеччини стали Маріуполь, Мар’їнка, Красногорівка, Нью-Йорк, Велика Новосілка, Новолуганське. Ворог обстрілював мирне населення з реактивних систем залпового вогню з касетними боєприпасами, артилерійської зброї. Поліцейські відкрили кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни) та ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України», – йдеться в повідомленні.

Національна поліція Луганщини повідомила вранці 27 березня, що впродовж минулої доби війська Росії здійснили 28 артилерійських та авіаційних обстрілів міст Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Попасної, Кремінної та Новотошківського. Внаслідок обстрілів є загиблі та поранені серед мирних мешканців, зазначили правоохоронці.

«Внаслідок руйнування одного з будинків у місті Рубіжному під завалами опинились місцеві мешканці, у тому числі дитина. Обстрілами пошкоджено 16 об’єктів інфраструктури – багатоповерхові та приватні будинки, будівлі об’єктів культури, магазини, гаражі. У деяких будинках після обстрілів розпочались пожежі», – йдеться у повідомленні.

Також правоохоронці додали, що в місті Лисичанську оперативники затримали чоловіка, який, за їхніми даними, передавав військам РФ інформацію про розташування підрозділів ЗСУ та корегував обстріли противника.

«Поліцейські продовжують працювати у посиленому режимі в умовах воєнного стану та документують всі факти воєнних злочинів, здійснюють патрулювання та виявлення мародерів», – наголошують поліцейські Луганщини.