Російський мультиплікатор Олег Куваєв випустив 160-й епізод популярного мультсеріалу «Масяня». Новий випуск присвячений розв’язаній росією та путіним війні в Україні. Роскомнадзор (роскомнагляд – рос.) блокує сайт із мультсеріалом.

Як повідомив автор у фейсбуці, він отримав повідомлення від Роскомандзору про блокування сайту mult.ru на підставі рішення Генпрокуратури РФ.

«Хоча я, та й глядачі, сайтом вже дуже рідко користуємося, все на ютубі в основному, але про всяк випадок зробив дзеркало на multru.com», – пише Куваєв.

За сюжетом епізоду, головні герої Масяня та Хрюндель намагаються приховати від свого друга Лохматого (українця Лохматенка) правду про те, що РФ почала війну в Україні.

«Не можу я йому сказати, що наш чокнутий цар вирішив пограти в Гітлера і пішов справжньою війною на Україну», – говорить Хрюндель.

Масяня і Хрюндель намагаються позбавити Лохматого будь-якої інформації з України, відключивши інтернет, напоївши його, а також переконавши, що він захворів на коронавірус. У квартирі головних героїв на стінах розвішано картини з назвами міст, які бомбила російська авіація: Харків, Бородянка, Херсон.

Хрюндель розповідає Масяні про тисячі смертей в Україні, розбомблені та спалені міста, біженців:

«Реальна повномасштабна війна, як у 40-х, тільки тепер фашисти, схоже, ми».

Наприкінці мультфільму Масяня приходить у бункер до путіна, який розповідає їй, навіщо розпочав війну в Україні.

«А якого хріна вони живуть вільно і мене, великого імператора, не слухаються? Мої васали надивляться і теж захочуть чогось доброго», – каже мальований Путін.

Після цього Масяня залишає йому короткий японський меч для самогубства та йде.

Наразі новий епізод «Масяні» набрав понад 1 млн переглядів. Ролик потрапив на третє місце у трендах YouTube.

Довідково:

«Масяяня» – серія російськомовних флеш-мультфільмів, створена художником Олегом Куваєвим про пригоди кумедних персонажів, більш відомих під своїми прізвиськами – Масяня, Хрюндель і Лохматий.