Голова Національного антарктичного наукового центру колишній командир взводу батальйону “Айдар”, громадський активіст Євген Дикий дав інтерв’ю в ефірі ГІТ у проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» стосовно російсько-української війни.

Євген Дикий вважає, що ця війна надовго і це треба усвідомити. Ми провалили план бліцкригу: швидкого захоплення не вийшло, тоді путін перейшов до другого варіанту – війни на виснаження. Фінал цієї війни важливий для виживання путінського режиму.

«Будуть намагатися: якщо не вийшло наскоком, задавити нас масою. І головне, а це дуже важливий аспект, – зіграти на настроях в тилу, бо наша армія тримається чудово. В нас на фронті ситуація дуже непогана і час кожен день працює на нас… Втрати наші значно менші за ворожі, а навпаки мобілізаційний резерв для їх заміни значно більший, ніж ворожий», – проаналізував Євген Дикий.

Голова Національного антарктичного наукового центру передбачив подальші дії путіна в українсько-російській війні.

У цих обстрілів, які посилились і ще посиляться, у них дві цілі. Військова – знищити військову інфраструктуру: щоб нас не лишилося пального, запасів боєприпасів. Росіяни луплять по тиловій інфраструктурі, по заводах, які займаються відновленням техніки. Психологічна мета – створити саме у цивільних паніку, хаос і нав’язати відчуття, що немає де заховатися, вся Україна прострілюється.

На його думку, путін своїми діями намагається розхитати тил.

Євген Дикий радить українським військовослужбовцям налаштуватися на інший лад: що обстановка не буде сильно змінюватися, а така війна, де кожен день просто утриманих позицій — це великий плюс.

 «Якщо просто зрозуміти: ми наламали їм бліцкріг і переходимо на другу фазу: затяжної війни на виснаження, попереду в якої кілька місяців, до речі не роки, бо нема в них ресурсу на роки. Але кілька місяців це цілком реально», – резюмував колишній командир взводу батальйону “Айдар”.