Українські захисники під Харковом розбили та взяли в полон елітний підрозділ військ Росії. Також у середу в інших районах бійці ЗСУ полонили ворожих офіцерів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на радника керівника Офісу президента Олексія Арестовича.

"Під Харковом розгромили та взяли в полон другий елітний підрозділ російської армії. Це 1-а танкова армія - таманська дивізія, кантемирівська дивізія і так далі", – розповів він.

Арестович додав, що інші підрозділи окупантів також зазнають втрат.

"А про інших навіть і говорити нічого. Сьогодні (у середу, 3 березня, - ред.) потрапили в полон офіцери ротні - командири танкового батальйону, там замкомандира полку, і так далі. І ось вони плачуть, стоять на колінах і кажуть" Ми не знали"... У них навіть легенди не заготовлені як слід", – каже радник голови ОП.

Говорячи про тактичні помилки, яких припускає противник, він вказав на зосередження 55-60% військ РФ навколо Харкова та Києва, а в інших регіонах з'явилися "величезні дірки" (на півдні, в центрі та зоні ООС).

"Дірки обернуться тим, що вони намагаються ротними або батальйонними групами (це 200 - 400, 600 осіб) намагаються вирішувати якісь завдання. знищено", – розповів Арестович.

Військовий журналіст Юрій Бутусов з цього приводу написав

Приголомшлива та дуже показова історія. У полон українцям здалися відразу 22 танкісти зі складу 2-ї гвардійської Таманської танкової дивізії на чолі із замкомандиром 1-го танкового полку з озброєння та з командиром танкового батальйону цього ж полку.
Це одна з елітних бойових частин РФ, яка завжди присутня на будь-якому параді та показусі, уособлює міць російської армії.
Проте навіть Таманська дивізія кидає десятки одиниць бойової техніки та масово здається в полон після ефективних контратак української армії.