Державний концерн «Укроборонпром» відсторонив від роботи гендиректора ДП «Антонов» генерала Сергія Бичковського.

«Підставою для відсторонення стало службове розслідування щодо, зокрема, перевірки окремих фактів, оприлюднених у засобах масової інформації», - пояснили у концерні.

Гендиректор «Укроборонпрому» Юрій Гусєв надіслав звернення до правоохоронних органів, концерн сприятиме СБУ «у з'ясуванні обставин можливих порушень».

Порушення, про які йдеться у заяві держконцерну, стосуються знищення української авіації на Київщині. 24 лютого російські війська завдали ракетних ударів по авіабазах у Гостомелі та на Святошині, були знищені літаки Ан-26, Ан-74 та флагман світового авіаційного флоту Ан-225 «Мрія». За попередніми оцінками його відновлення коштуватиме понад 3 млрд доларів.

Авіаційний гігант повернувся в Україну 5 лютого і попри загрозу повномасштабної війни залишався на Батьківщині. За словами екскапітана «Мрії» Дмитра Антонова, літак можна було врятувати, однак керівництвом ДП «Антонов» не було ухвалено рішення про перегін за кордон. У відповідь на звинувачення на держпідприємстві стверджували, що провести евакуацію літаків завадили ремонтні роботи.