Російський ворог перекинув в Україну близько 2-х тисяч вояків зі своїх воєнних баз у Грузії.

Про це йдеться в оперативному зведенні Генерального штабу ЗСУ станом на 6:00 середи, 30 березня.

З окупованих територій Грузії перевели підрозділи 4-ї (Цхінвальський район, Південна Осетія) та 7-ї (Абхазія) військових баз, що входять до Південного військового округу ЗС РФ.

Так, з 4-ї військової бази було сформовано та відправлено в Україну три БТГ загальною чисельністю до 1200 російських та осетинських військовослужбовців. Сформовано два підрозділи 7-ї військової бази, а це близько 800 осіб.

На тимчасово окупованій території Луганщини окупаційна влада планує з 1 квітня цього року провести чергову хвилю мобілізації. Не виключено, що такі зусилля будуть докладати на нещодавно окупованих територіях області.

За наявною інформацією, у збройних формуваннях РФ далі існують проблеми із кадровим укомплектуванням підрозділів. Так, військовослужбовці 26-го танкового полку 47-ї танкової дивізії, які підписали контракти, після участі у війні з Україною почали подавати рапорти з проханням розірвати контракт та відправити їх у пункт постійної дислокації.

За минулу добу Об'єднані сили України відбили чотири атаки російських окупантів у Донецькій та Луганській областях. Наші воїни знищили 7 танків, 7 одиниць бронетехніки, 2 машини та протитанкову гармату. Ворог зазнав людських втрат.