Строковиків білоруської армії змушують відчищати російські танки від останків розірваних тіл рашистських військових. Техніку на ремонт та мийку окупанти перекидають до Білорусі, де тамтешніх солдат використовують як рабів. Про це стало відомо від 25 березня в етері ГІТу у проєкті "Волинь на варті. Разом до перемоги!". Гостем студії на Viber була Марія Садовська-Комлач білоруська журналістка і медіаекспертка, яка живе у Варшаві.

"Ми бачимо, що робить з нашими сусідами російська армія, ми бачимо, що ракети летять з нашої окупованої території...", - сказала пані Марія. Вона також розповіла, що російські танки вкриті останками тіл їх солдат, тож білоруських строковиків примушують змивати з них мізки та інші частини тіл російських солдат. Білоруських військових від такої роботи нудить, тому вони просять своїх батьків присилати таблетки від блювоти. На цьому прикладі видно, як до білоруської армії ставляться рашистські окупанти, які цинічно роблять з білоруських солдат своїх рабів. Лукашенко так, як українська армія воювати з кацапами би не став, він просто дозволив би російській армії навести порядок, якби хтось у білоруській армії виявив незгоду, - переконана білоруська журналістка. Вона вважає, що її країна нині окупована росією.

Також зазначимо, що 25 березня в Білорусі відзначали День Волі – річницю проголошення в 1918 році незалежності Білоруської Народної Республіки.