Український кінорежисер, актор, кінооператор, продюсер Олесь Санін в ефірі ГІТ у проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» дав інтерв’ю про постановку вистав у Національному академічному драматичному театрі ім. Івана Франка, режисерську роботу, творчі плани на час війни, організацію благодійного прокату фільму «Поводир» в США, Індії, Нідерландах та десятку інших країн для організації допомоги ЗСУ.

«На сьогоднішній день я в такій ситуації, що мені правила ФІФА, УЄФА, «Оскара», ООН глибоко до с*аки, розумієте. В мене зараз зовсім інший градус, зовсім інші історії, зовсім інші проблеми… Я займаюся такою кількістю проблем, щоб люди вижили, що: що там думають ФІФА чи УЄФА, чи президент якоїсь європейської країни мені зараз глибоко нас*ати.

Я знаю, що їм нас*ти на нашу історію і знаю, що захищати ми будемо тільки самі себе», — висловив свою думку він щодо цьогорічної церемонії вручення «Оскара».

Олесь Санін вибачився за недипломатичний тон. Український кінорежисер запропонував політикам та міжнародним організаціям допомагати, чим можуть. Він переконаний, що нічого очікувати чужого царя, який нам допоможе. Потрібно вирощувати свого «Вашингтона», свого політичного лідера.