РосЗМІ заявили, що армія РФ із 9-ї ранку за Києвом припинить вогонь і відкриє гуманітарні коридори для виходу мирних жителів із Маріуполя та Волновахи. 

Про це інформує «УП» із посиланням на «ТАСС» у Twitter. 

«Російська сторона оголошує режим тиші з 10:00 мск і відкриває гуманітарні коридори для виходу мирних жителів із Маріуполя та Волновахи», – повідомили у МО РФ. 

Мер Маріуполя Вадим Бойченко зазначив:

«Саме зараз йде визначення часу відкриття гуманітарного «зеленого» коридору та початку режиму тиші для Маріуполя. Це надасть змогу почати відновлення критичної інфраструктури міста – світло, вода і мобільний зв’язок. Також буде можливість забезпечення Маріуполя продуктами та медикаментами першої необхідності».

Маріуполь і Волноваха стали найгарячішими точками в Донецькій області, їхню інфраструктуру фактично знищили, людям влаштували по суті геноцид. Також опинилися в блокаді й на межі гуманітарної катастрофи захоплені російськими військами Бердянськ і Херсон.

Росія не раз порушувала свої обіцянки. Зокрема, у серпні 2014 року сталася трагедія, відома як «іловайський котел»: коли іловайське угруповання ЗСУ опинилося в оточенні і було домовлено про його безпечний вихід, гібридні російсько-окупаційні війська відкрили вогонь і розстріляли колони на марші.