У вівторок, 8 березня, має запрацювати гуманітарний коридор для міста Суми, проте російський окупант може вдатися до провокацій.

Про це повідомила міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук на брифінгу, пише ІА Конкурент.

Міністерка наголосила, що «зелений коридор» офіційно погоджений міністерством оборони Росії у відповідному листі до Міжнародного комітету Червоного Хреста в Росії.

Тобто документальне підтвердження має і Червоний Хрест, і ми – як сторона, з якою погоджувалось відкриття гуманітарного коридору, – зазначила міністерка.

Маршрут для гуманітарного коридору один для евакуації людей: Суми, Голубівка, Лохвиця, Лубни, Полтава. Жодні інші маршрути не погоджувались.

«Ми вже маємо інформацію про те, що російська сторона запланувала зрив роботи цього гуманітарних коридорів. Готуються маніпуляції з маршрутом, щоб змусити людей поїхати іншим шляхом – не погодженим і не безпечним. Закликаємо російську сторону не вдаватися до маніпулятивних дій і виконати обіцянку, яка зафіксована документально. Йдеться про евакуацію з міста Суми до міста Полтава цивільних мешканців, в тому числі іноземних студентів. Зокрема, громадян Республіки Індія та Китайської народної республіки», – зазначила Верещук.