У зв’язку з численними втратами окупанти під виглядом навчальних зборів забирають в армію юнаків у Криму, в ОРДЛО і Красноярському краї Росії. Крім того, з вишів РФ почали відраховувати хлопців, щоб забрати до армії.

Про це повідомляє Генштаб Збройних Сил України. 

За наявною інформацією, у зв’язку з численними втратами особового складу противник продовжує проводити приховану мобілізацію під виглядом навчальних зборів на тимчасово окупованій території АР Крим, у Краснодарському краї та в окремих районах Донецької і Луганської областей; активізував діяльність щодо набору добровольців для війни на території України.

Крім того, зафіксовано випадки відрахування юнаків призовного віку з вищих навчальних закладів РФ з метою поповнення резерву армії загарбників.

Окупантами не виключається можливість залучення до війні з Україною військовослужбовців невизнаної придністровсько-молдавської республіки у кількості до 800 чоловік, проте морально-психологічний стан зазначеного особового складу залишається на низькому рівні.

За наявною інформацією, серед особового складу окупаційних військ розповсюджуються панічні настрої через величезні втрати живої сили та техніки.