Волонтер, політичний оглядач, активіст інфо-військ України Олександр Аронець в ефірі ГІТ у проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» проаналізував необхідність застосування української мови в усіх сферах життя.

Проблема української мови — давня, ми зараз пожинаємо плоди окупації фактично кількасотлітньої і нація не може отак за один день і навіть за кілька років ці наслідки подалати, — зауважив він.

Єдиний для нас вихід після перемоги — просто забути російську мову. По-перше в нас є своя мова, яка значно мелодійніша, більш розвинута в плані мовному, більше є слів в лексиці. Українська мова — багатша. А друге — економічний аспект… Зараз, коли в росії закрили всі соцмережі, монетизацію в Ютюбі — вже немає ніякої практичної потреби вести навіть ті ж блоги на Ютюбі російською мовою. Більше того, вся економіка України: якщо соцмережі та блоги ведуться українською мовою, ми — творці контенту, ми не змушені ділитися з російським ринком. Тобто тим більше грошей залишається в нас, в Україні, чим більше ми користуємося українською мовою, — обґрунтував важливість використання державної мови.