В Україну йде справжня весна: наприкінці наступного тижня очікується бездощова погода та підвищення нічних та денних температур до комфортних значень.

Про те, якої слід очікувати погоди на 11 -17 квітня розповів український синоптик Ігор Кібальчич.

За його словами, нестійкий характер погоди вкінці першої декади квітня спостерігатиметься і в першій половині наступного тижня. Холодна повітряна маса насуватиметься в країну у південному напрямку з Балтійського моря та Скандинавського півострова. Напротивагу їй тепла повітряна маса субтропічного походження завдяки південно-східним вітрам надійде з Чорноморсько-Кавказького регіону та Прикаспійської низовини. Через це очікуються чималі контрасти температури повітря.

11 квітня

У понеділок у північних та центральних областях, а також Вінницькій області вночі пройдуть помірні дощі, подекуди з мокрим снігом. Вдень дощі поширяться і на південь та схід, де можливі грози. На заході вдень - невеликий дощ, у Карпатах - мокрий сніг. Температура вночі у західних та північних областях буде на рівні +1…+6 °С, на заході можливі заморозки до -5…0 °С. У центрі, півдні та на сході вночі буде +6…+11 °С, вдень у західних областях +4…+9 °С, у північних, центральних областях та в Карпатах +1…+6 °С, на сході та південному сході +18…+23 °С.

12 квітня

На півдні, в центрі, сході та півночі очікуються опади. Місцями сильні, вночі місцями з мокрим снігом. На заході вночі - без опадів, вдень - подекуди невеликий дощ. Температура вночі переважно в країні буде -1…+4 °С, на сході та Одещині +6…+11 °С. Вдень +7...+12 °С, на сході до +16 °С, на Сумщині та Полтавщині +2...+7 °С.

13 квітня

На Лівобережжі країни пройдуть помірні, подекуди сильні дощі. Подекуди уночі та вранці - з мокрим снігом. На решті території - без опадів. Температура вночі +1...+6 °С, у Карпатському регіоні -5...0 °С; на сході +4…+9 °С. Вдень +8…+13 °С, на Сумщині, центрі та Приазов'ї +3…+8 °С.

14 квітня

У східних, північних, центральних та південних областях очікується дощ. Вдень опадів поменшає, а до вечора - не буде зовсім. Температура повітря вночі - +2…+7 °С, на півночі - близько 0 °С. Вдень +13…+18 °С.

15 – 17 квітня

У п'ятницю і надалі у суботу та неділю по всій Україні буде без опадів, можлива незначна хмарність, спостерігатиметься поступове підвищення нічних та денних температур до комфортних значень. Все це - за рахунок переважання поля підвищеного атмосферного тиску.