Кабінет міністрів спрямовує із резервного фонду перший мільярд гривень на відновлення звільнених від російських військ територій, повідомляє прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Направляємо із резервного фонду перший мільярд гривень на відновлення звільнених від російських військ територій. Кошти підуть на ліквідацію наслідків воєнних дій та першочергового відновлення інфраструктури», - написав Шмигаль у телеграм-каналі.

За його словами, 400 млн. грн. виділяються для Київської області, по 250 млн. грн. – Чернігівській та Сумській областям та ще 100 млн грн – для Житомирської області.

Прем'єр зазначив, що кошти будуть спрямовані на ремонт інженерних мереж і систем для відновлення тепла, газу, води, електроенергії, а також на розбирання руйнувань, ремонт покрівель, заміну вікон і дверей, ліквідацію вибоїн на дорогах та інші першочергові потреби.

Розпорядником коштів будуть військово-цивільні адміністрації у кожній області. З боку уряду координуватиме процес Міністерство розвитку громад та територій.

«Це лише перший етап, і ще багато роботи з капітального відновлення нашої країни. І це ми почнемо відразу після перемоги», - наголосив він.