російські окупанти на Донецькому напрямку продовжують інтенсивне застосування авіації та ракетних комплексів.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

«Залишається високою загроза застосування противником ракетного озброєння по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на всій території України і ймовірність активізації дій окупаційних військ з метою просування до адміністративних кордонів Донецької та Луганської областей», – зазначили в ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала.

На Сіверському напрямку проводяться планові заходи підготовки підрозділів збройних сил республіки білорусь. Завершується переміщення підрозділів 41-ї загальновійськової армії та 90-ї танкової дивізії Центрального військового округу до Бєлгородської та Воронезької областей.

На Слобожанському напрямку триває часткове блокування Харкова. Противник застосовує артилерію та РСЗВ для руйнування житлових масивів Харкова, Дергачів та П’ятихаток.

В районі Ізюма окупанти проводили перегрупування та зосереджували увагу на утриманні понтонної переправи через р. Сіверський Донець. Триває повітряна розвідка району із застосуванням БПЛА. У зазначений район переміщено окремі підрозділи 1-ї танкової армії збройних сил рф.

На Південнобузькому напрямку противник намагається утримати захоплену територію, проводив повітряну розвідку БПЛА, обстрілював Миколаїв та Олександрівку із РСЗВ.

В акваторіях Чорного та Азовського морів корабельні угруповання противника продовжують виконувати завдання щодо ізоляції району ведення бойових дій та ведення розвідки.