Президент Першого добровольчого мобільного госпіталю ім. Миколи Пирогова, блогер Геннадій Друзенко виступив в ефірі ГІТ у проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!». В інтерв’ю йшлося про маєтки українських олігархів, спроби виселення шпиталю з одного з маєтків, напрямок розвитку України після війни.

Садиба, в якій оселився Перший добровольчий мобільний госпіталь після початку бойових дій РФ у 2022 році, стояла 20 років законсервованою. Вже ведеться мова, що її потрібно звільнити. Це будівля Олени Пінчук, доньки другого Президента України.

Натяки, що там треба робити ремонт, дійсно йдуть від пана Пінчука, що раптом йому ця будівля стала дуже потрібна, — розповів Геннадій Друзенко.

Пан Пінчук точно не найбільш бідний і не найбільш нужденний чоловік в цій країні. Принаймні те, що ми побачили: те, що в нього було не тільки, де жити, що їсти, що пити… Скоро вся країна побачить цю розкіш, — прокоментував президент Першого добровольчого мобільного госпіталю соціальне становище Віктора Пінчука.

Щодо деолігархізації, подальшого розвитку України Геннадій Друзенко зазначив: 

Я дуже сподіваюсь, що вся країна піде шляхом Америки 250 років тому, а не шляхом Радянського Союзу.

Найбільшою зрадою до тих, хто віддали життя, буде: якщо перемігши путіна, ми повернемось в Україну, яку ми мали станом на 24 лютого 2022 року: Україну корумповану, бідну, неефективну, з великим керівництвом, з російськими агентами у владі і ненажерливими можновладцями на зарплатах у олігархів, — наголосив він.