Нещодавно народний депутат Ігор Палиця дав інтерв’ю на ютуб-каналі ведучої Наталії Мосійчук. Він, зокрема, розповів про те, чи будуть в Україні існувати проросійські сили, як війна змінила українців, чому Ігор Коломойський публічно не звітує про свої «добрі справи», і що робить сам Ігор Палиця.

Втім, деякі висловлювання Палиці в цьому інтерв’ю були більше схожі на передвиборну кампанію. Так вважає громадська діячка Орися Харитонюк, про це вона сказала, спілкуючись з журналістами, в ефірі Громадського інтерактивного телебачення в проекті «Волинь на варті. Разом до перемоги!».

Смішно, що Ігор Палиця каже «поки в цій країні не буде працювати закон – ця країна не буде сильною», але при цьому він сам плює на закон. Смішно і дико чути, що «зараз українці вмирають тільки через те, що Турчинов не віддав наказ вбивати «зелених чоловічків» в Криму», про те, що «Яценюк не дав побудувати потужну економіку в країні», а натомість «почав підписувати угоди з міжнародними фондами». Маніпуляція була ще в частині того, що, мовляв останні 8 років політика держави була у розпалі ненависті та ворожнечі мовної і релігійної. У той же час сам хоч прямо і не говорить, що Московський патріархат це добре і що російська мова це добре, але між словами це проглядається.
Ця тонка маніпуляція розрахована на людей, які тільки сидять і думають, що б їм намастити на хліб, у яких ні віри, ні мови, ні армії.
Ця особа (Ігор Палиця, - ред.) певно останніх років 10 живе в старті передвиборчої кампанії, створюючи разом зі своїм другом Коломойським проолігархічні проєкти – УКРОП, За Майбутнє.
Говорячи про Коломойського, який «дуже непублічний» і дуже тихо допомагає всім – він виправдовує друга. Вони напевно вже думають над новим олігархічно-політичним проектом. Сподіваюся, що люди не поведуться вчергове.
Дуже часто риторика Палиці – це промосковська пропаганда, це риторика п’ятої колони. Ще зовсім недавно він казав, що готовий сидіти з депутатами «Л/ДНР» у Верховній Раді і якось їх там перевиховувати, а зараз після Бучі він вже так не думає. Виходить, що у нього змінюється риторика залежно від політичної ситуації. Коли був перший місяць кривавого протистояння, коли всі бралися за голови – його ніде не було. А зараз дуже легко приходити на більш як 40-ий день після повномасштабного вторгнення росії. Напевно в публічну площину він не виходив такий довгий час бо не знав чи ми вистоїмо і за кого йому говорити – за білих, за розумних, за гарних…
Я надіюсь, що після нашої перемоги такого рівня політики не будуть маніпулювати нами, а наша свідомість буде зовсім іншою , — розповіла Орися Харитонюк в ефірі ГІТ.