Спецслужби росії розпочали реалізацію плану з проведення терактів на своїй території для нагнітання антиукраїнської істерії.

Про це інформує УП з посиланням на Центр протидії дезінформації при РНБО України.

Так, станом на 14 квітня на російському прикордонні сталося вже кілька «терактів», у вчиненні яких керівництво рф звинувачує українські диверсійно-розвідувальні групи, зокрема:

Пропагандистські ЗМІ, з посиланням на губернатора Курської області, заявили, що 13 квітня стався обстріл російського прикордонного наряду в Кореневському районі. В повідомленні зазначається, що обстріл відбувся з лісосмуги на українській території;

ФСБ рф повідомила, що 14 квітня з боку України було обстріляно прикордонний пункт пропуску в Брянській області, внаслідок обстрілу якого було пошкоджено два автомобілі, ніхто не постраждав.

Вже до обіду свідчення змінилися – виявилося, що обстріляні «два житлові будинки». Росіяни запевняють, що постраждали семеро людей, у тому числі «вагітна жінка та дитина».

Що пізніше СК рф заявив, що «два українські бойові вертольоти вторглися в повітряний простір РФ, і обстріляли село в Бряснькій області».