Російські війська 18 квітня почали наступ на Донбасі та на Харківщині. Тож говорити, що війна завершилася перемогою України, наразі зарано.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі загальнонаціонального марафону, передає 24 канал.

Він наголосив, що війна триває, і вона буде складною. Для перемоги України має відбутися ще багато речей.

«Хибно вважати, що ми вже є переможцями. Путін не знімає головне завдання, яке полягає у знищенні нас як держави й нашого вищого політичного керівництва. Те, як наші бійці вигнали росіян з Київської, Чернігівської, Сумської областей, це – лише початок. Нам потрібна остаточна перемога», – сказав Данілов.

За його словами, лише тоді можна буде вважати, що ми закрили питання. Крім того, він закликав людей, які живуть на окупованих територіях, терміново евакуюватися.

Яка ситуація на фронті

Росіяни пішли в наступ на територіях Донецької, Луганської та Харківської областей. Наразі вони намагаються прорвати оборону ЗСУ. Українські Збройні Сили тримаються – росіянам вдалось прорватися лише до двох населених пунктів.

«Наші війська тримаються. Лише у двох місцях їм вдалося прорватися – це Кремінна та ще одне невеличке місто. Тривають бої. Ми не здаємо своїх територій. Спроба почати активну фазу у них почалася сьогодні зранку», – розповів Данілов.