На Донецькому напрямку, в районі міста Мар'їнка, внаслідок контрнаступу наших військ ворог зазнав втрат і відступив. Підрозділи сил оборони відновили контроль над цим населеним пунктом.

Про це повідомляється у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ 19 квітня.

Російські окупанти не припиняють завдавати ракетно-бомбових ударів по об'єктах цивільної та військової інфраструктури на всій території України.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках противник активних дій не робив. Продовжується переміщення пошкодженої техніки військових частин Східного військового округу залізничним транспортом з республіки до Російської Федерації. Збройні сили РФ продовжують використовувати аеродромну мережу біля республіки Білорусь із метою завдання авіаційних ударів по об'єктах громадянської інфраструктури біля нашої держави.

На Слобожанському напрямку йде часткове блокування ворогом міста Харкова. Окупанти намагаються зазнавати вогневої поразки підрозділів наших військ та об'єктів критичної інфраструктури. Підрозділи супротивника зробили спробу настання та ведення штурмових дій на південь від міста Ізюм. Успіху не мали, зазнали втрат і вимушено відступили на раніше зайняті позиції.

На Південнобузькому напрямку продовжуються бойові дії в районі Олександрівки, ворога успіху не має. Намагається здійснити вихід на адміністративний кордон Херсонської області, не припиняючи обстрілу населених пунктів.

У ВСУ зазначили, що ворог продовжує зазнавати значних втрат особового складу.

«З метою вирішення проблеми комплектування підрозділів військовослужбовцями за договором управління збройних сил Російської Федерації прийняло рішення про можливість підписання короткострокових контрактів терміном від трьох місяців і спрощення форми проведення психофізичного відбору майбутніх кандидатів. Зазначені заходи не призвели до бажаного ефекту», - повідомили там.

За наявною інформацією, з початку року для проходження служби у 42 частинах Південного військового округу було відібрано лише 130 військовослужбовців військової служби за контрактом. 22 з них вже відмовилися від участі у так званій «спеціальній операції» на території України.

Особливу потребу у комплектуванні особовим складом мають підрозділи, які безпосередньо беруть участь у збройній агресії на території України.

За наявною інформацією, у 200-й окремій мотострілецькій бригаді 14-го армійського корпусу берегових військ північного флоту було знищено особовий склад двох батальйонних тактичних груп.

Крім того, на території нашої Держави було знищено три роти 51-го парашутно-десатного полку та рота 137-го парашутно-десантного полку, що входять до складу 106-ї парашутно-десантної дивізії.