Європейський чиновник, висловлюючись на умовах анонімності, заявив, що російські війська можуть захопити Маріуполь протягом кількох днів.

Неназваного чиновника у вівторок цитує агентство Reuters.

Чиновник зазначив, що місто може постраждати більше, ніж місто Буча, де російські війська звинувачуються у звірствах.

«Зрештою, ми очікуємо повної руйнації міста та численних жертв серед цивільного населення в Маріуполі», – сказав чиновник під час спілкування з американськими журналістами.
«Я боюся, що там буде гірше, ніж у Бучі. А до 9 травня путін може оголосити, що він звільнив місто Маріуполь… Тож, гадаю, найближчими днями Маріуполь буде під контролем», – зазначив європейський чиновник .

Він зазначив, що, на його думку, середньостроковою метою росії є контроль над Луганською та Донецькою областями та забезпечення сухопутного переходу між Кримом, який росія захопила та анексувала у 2014 році, та Донбасом.

За словами чиновника, це, ймовірно, займе від чотирьох до шести місяців, додавши, що тоді конфлікт може зайти в глухий кут.

Українська сторона наполягає, що доля Маріуполя може стати червоною лінією у перемовинах між Києвом і москвою.

У британській розвідці зазначають, що стійкий опір Маріуполя створює проблеми для російських військ на інших оперативних напрямках, відтягуючи на себе сили.