Юристка, співзасновниця ГО «Ліга Антитрасту» Агія Загребельська в ефірі ГІТ у проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» дала інтерв’ю про стосунки України з росією та закінчення війни.

Вона проаналізувала ефективність проведення імовірних перемовин, в яких фактично кожній стороні треба від чогось відмовитись. Україні, наприклад, від частини Донецької і Луганської області, Криму.

Це фактично означає, що ми нагороджуємо росію за ці звірства, які були, своїми територіями, — зазначила вона.

На думку Агії Загребельської:

Єдиний реальний захист, який Україна може отримати — це вступ країни до НАТО.
Вступ до НАТО нам буде закритий, тому що ми самі на себе візьмемо такі зобов’язання… Відмова від частини територій, вона вже закриває нам вступ до НАТО, — наголосила вона.

В такому випадку, росія, натхненна тим, що не понесла відповідальності, нападе на нас знову. Хто захищатиме Україну тоді?

Світові аналітики вважають, що росії потрібно кілька місяців, щоб зробити призов, акумулювати живу силу, провести навчання і потім випустити їх на поле бою.

Вони сьогодні не взяли той тайм-аут виключно тому, що в них фетиш на всі ці дати: 9 травня і так далі, — розповіла юристка.
 Сьогодні той унікальний момент…, коли ми можемо перемогти росію, відновити себе, вступити до НАТО і вже наступні 10 років турбулентності бути спокійними с тому, що ми їх переживемо в клубі демократії, коли кожен захищає один одного, — підсумувала засновниця «Ліги Антитрасту».