У Маріуполі від російських снарядів загинув зрадник України, коригувальник вогню рашистів під час обстрілу міста у 2015 році.

Про це повідомив  у телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

«У Маріуполі від обстрілів російської армії, від російських снарядів загинув Валерій Кірсанов. Та сама мраZота, що в 2015 році навела російські «Гради» на мікрорайон «Східний». Який фактично уникнув покарання через «правку Савченко». Яка хороша новина і дуже показова для всіх зрадників. Відплата чекає на кожного. Без варіантів», – йдеться у дописі.

Нагадаємо, 24 січня 2015 року відбулася серія обстрілів житлових кварталів міста Маріуполь із лівобережжя річки Кальміус. Було обстріляно житловий мікрорайон «Східний» та блокпост Збройних сил України в селищі Виноградне. За остаточною інформацією СБУ від 7 травня 2018 року, загинуло 29 людей, поранено 92 громадян, серед загиблих та поранених родини, діти, підлітки. 

Коригувальниками вогню по Маріуполю тоді були громадянин РФ з позивним «Попіл» і громадянин України Валерій Кірсанов.

Довідково.

«Правка Савченко» або «Закон Савченко» – закон України, яким внесені зміни до Кримінального кодексу України, відповідно до яких один день попереднього ув'язнення зараховується за два дні позбавлення волі при обчисленні судом строку покарання. Ухвалення закону було ініційоване народним депутатом України VIII скликання Надією Савченко під час її перебування в ув'язненні на території Російської Федерації. Закон викликав широкий суспільний резонанс в Україні та піддавався критиці після висвітлення у ЗМІ злочинів достроково звільненими за «Законом Савченко». У 2017-му році закон було скасовано.