Поліціянти встановили зловмисників, які ошукали волинян у мережі.

Про це повідомляє пресслужба поліції Волині.

Шахраї працювали за звичною схемою, продаючи чи купуючи товари через одну із інтернет-платформ, вони надсилали своїм жертвам посилання нібито для оформлення безпечної доставки, що виявлялися фішинговими. Відповідно, потерпілі вводили там конфіденційні дані, і в такий спосіб зловмисники отримували доступ до банківських карт та виводили звідти усі наявні гроші, навіть кредитні.

Так втратила майже 40 000 гривень мешканка Нововолинська. Вона продавала в мережі меблі, проте замість того щоб отримати кошти, втратила свої.

На щастя, оперативники встановили особу зловмисника. Ним виявився 14-річний мешканець Володимир-Волинського району. Наразі за цим фактом триває розслідування, розпочате за ст. 190 КК України. Окрім цього, зловмисник погодився повернути кошти потерпілій.

Подібна ситуація днями сталася й з жителькою Луцька. Жінка, продаючи плаття, перейшла за фішинговим посиланням, ввела там свої дані, чим надала доступ до рахунків зловмиснику. Шахрай ошукав її на майже 1 500 гривень.

Правопорушника викрили співробітники карного розшуку. Тепер 29-річному чернівчанину загрожує до трьох років обмеження волі.

Вкотре закликають волиняни ставитись до продажу чи покупок товарів у мережі більш обачно. Не переходити за посиланнями, які надсилають у повідомленнях, не вводити свої персональні дані, паролі до інтернет-банкінгу.

Пам’ятайте, ви спроможні вберегти свої кошти від зазіхань зловмисників. Якщо ж все-таки втрапили на гачок шахраїв – телефонуйте на «102» якнайшвидше.