На Київщині правоохоронці знайшли чергову братську могилу, де поховано близько 900 мирних жителів, які загинули під час російської окупації.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю для польських ЗМІ

«Уявіть собі: було стільки вбитих, що, незважаючи, що вони спалили (частину трупів у крематоріях. – Ред.), знову знайшли могилу 900 людей у Київській області. 900 людей!» – сказав він.

Президент зазначив, що наразі достеменно невідомо, скільки людей загинуло від рук російських окупантів. «Будуть наслідки, буде слідство, буде потім перепис населення. Треба ж знайти всіх цих людей (загиблих від рук російських окупантів. – ред.) – ми ж не знаємо скільки!» – сказав Зеленський.

Президент повідомив, що за даними української влади, близько 500 тисяч українців окупанти незаконно депортували до Росії.

Він запевнив, що українські правоохоронці знайдуть і засудять усіх російських окупантів, які причетні до злочинів проти цивільного населення. Проте для України важливо міжнародне визнання, що росіяни скоїли такі злочини й Росія має нести історичну відповідальність за цю злочинну війну.