Росія переглянула свою стратегію війни в Україні, щоб зосередитися на взятті під контроль Донбасу та інших регіонів на сході України на початку травня.

Про це передає CNN з посиланням на кількох американських чиновників, знайомих з останніми даними американської розвідки.

Більш ніж за місяць, який минув від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, сухопутні війська РФ не змогли утримати контроль над районами, де вони вели бої, пише CNN.

Президент Росії Володимир Путін має довести, що здатний перемогти. А на сході України він, найімовірніше, цього досягне, кажуть американські чиновники. Перехоплення американської розвідки свідчать, що Путін зосередився на 9 травня — російському «Дні перемоги».

За словами чиновників, Путін хоче цього дня відсвяткувати якусь перемогу у своїй війні. Водночас, таке святкування не означатиме завершення війни, пише CNN.

«9 травня у Путіна буде парад перемоги, незалежно від статусу війни чи мирних переговорів», — сказав представник європейської оборони. — З іншого боку, парад перемоги — з якими військами та технікою?»

За оцінками американських та європейських чиновників, Росія, схоже, готується до перспективи затяжного конфлікту.

Європейський дипломат сказав CNN, що поки Кремль робить оптимістичні заяви, Путін готується до «довгої, затяжної війни в чеченському стилі, тому що йому, певною мірою, більше немає куди йти».