ФСБ РФ намагалася через представників криміналітету влаштувати підбурення до масових безпорядків та протестів в Одесі 2 травня для повалення державного ладу України. Одеські поліцейські вже виявили зброю та заборонену в Україні комуністичну символіку в осіб, які можуть бути причетні до цього.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

"Фінальною датою реалізації злочинних планів повинна була стати річниця трагічних подій – 2 травня. Для недопущення розвитку таких подій оперативники та слідчі поліції спільно з ДБР проводять масштабне відпрацювання осіб, які можуть бути причетні до протиправної діяльності", - йдеться у повідомленні.

Як встановив Департамент, ворог хотів через довірених осіб впливати та робити дії в Одеській області, направлені на повалення державного ладу України.

В результаті перевірки підозрюваних у цих злочинах осіб, Нацполіція виявила багато різної зброї, комуністичної атрибутики, рекламних брошур із комуністичною та іншою забороненою символікою, посібники з інструкціями правил поведінки, заходів конспірації та стеження для проведення діяльності диверсійно-розвідувальних груп, а також гранати, набої, мобільні телефони та електронні носії інформації.

Кожним людям, в яких виявили та вилучили ці речі, буде надана правова кваліфікація.