Журналіст, колумніст, перекладач, публіцист, блогер Олександр Михельсон дав інтерв’ю в ефірі ГІТ у проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» щодо російських фейків у ЗМІ, які він розвінчує.

Російська пропаганда працює одразу на кількох рівнях, цілячись на різні аудиторії і, в кінцевому рахунку, навіть не маючи можливості змінити порядок денний і ось цей наратив, в якому абсолютно всім зрозуміла їхня провина. Вони розраховують хоч би зміцнити свої власну базу, переконати вчергове частину і дуже велику частину росіян: що їх не люблять, Захід обманює, українці — фашисти… Тому що це єдине, що вони (російські пропагандисти) вміють робити, що вони роблять 20 років, — проаналізував журналіст в ефірі ГІТ.

На думку, Олександра Михельсона: все, що можна зробити — це зберігати спокій. У тому сенсі, що повинні робити свою роботу слідчі, криміналісти, експерти, юристи і юристи-міжнародники МЗС та інших уповноважених органів, які збирають доказову базу росії на території України не тільки з 24 лютого 2022 року, тому що злочини росії проти української держави розпочалися значно раніше.