Національне агентство з протидії корупції спільно з громадською організацією «ЧЕСНО» розробить Реєстр зрадників української держави з інформацією про посадових осіб-колаборантів.

Про це повідомляє прес-служба Національного агентства із запобігання корупції.

У Реєстрі зберуть дані про чиновників та інших осіб, які зробили заяви на користь окупантів, які проводили проросійську пропаганду, брали участь в організації псевдореферендумів або формуванні підконтрольних РФ «органів влади».

Зазначимо, що дії, вчинені посадовцем органу місцевого самоврядування або державної влади на шкоду суверенітету та територіальній цілісності України, є діями, вчиненими в умовах конфлікту інтересів, усупереч службовим повноваженням. Здійснення моніторингу таких дій законом покладено на НАЗК.

Нагадаємо, що згідно зі ст. 17 Конституції України, «Захист суверенітету та територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави справою всього Українського народу».

Окрім цього, всі охочі можуть допомогти НАЗК та «ЧЕСНО» шукати колаборантів серед посадових осіб, представників органів місцевого самоврядування, правоохоронців та представників ЗМІ.

Щоб розповісти про зрадника, надсилайте інформацію про тих, хто допомагає окупантам або підтримує ідеї рашизму на захищену пошту: [email protected] або [email protected].