За матеріалами СБУ повідомлено про підозру черговому зраднику.

Контррозвідники Служби безпеки України продовжують затримувати зрадників, які повернулися в Україну в складі рашистських військ.

У 2014 році після анексії Криму, будучи капітаном Збройних Сил України, командир танкової роти зрадив військовій присязі та перейшов на бік ворога.

Тоді ж він «денацифікувався» – добровільно – прийнявши громадянство росії та продовжив службу на посаді заступника начальника батальйону у чорноморському флоті рф.

Очевидно, «руzzкій мір» та «карколомне просування по службі» (за вісім років запроданства він «виріс» аж на одне звання) настільки сподобалися майору, що він вирішив принести його й на решту території нашої держави.

Тож фактично у перші ж дні повномасштабного вторгнення він у складі свого батальйону намагався «денацифікувати» жителів Херсонщини.

Але вдача ніколи не буде прихильною до зрадників – його затримали військовослужбовці ЗСУ.

За матеріалами контррозвідки СБУ слідчі ДБР повідомили про підозру подвійному зраднику за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 408 (дезертирство) Кримінального кодексу України.

Нині він перебуває під вартою, йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Документування військового злочинця здійснювали контррозвідники Управління СБ України в Житомирській області спільно зі слідчими ТУ ДБР у м.Миколаєві.